Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Gastro-Hotel we Wrocławiu

Napisany przez M-S-M, dnia 2012-09-20 12:21:33

Zdrowie i uroda w potrawach kuchni dolnośląskiej.

W zdrowym ciele zdrowy duch!

Zdrowie i uroda w potrawach kuchni dolnośląskiej

Pierwszym krokiem ku poprawie twojego życia i zdrowia będzie oglądniecie pokazu gotowania przygotowanego przez wrocławskich szefów kuchni. O dobrej i złej żywności odpowiedzą wam szefowie kuchni Zbigniew Koźlik i Grzegorz Pomietło. Zaprezentują nowoczesne techniki gotowania, pozwalające zachować smaki i wartości odżywcze w dobrych produktach żywnościowych. Pokażą jak łączyć różne produkty żywnościowe- czyli unikać pewnych grup żywnościowych w tym samym czasie. Szefowie kuchni udzielą krótkich wskazówek, które pozwolą odmienić całkowicie Wasze życie.

BESKIDZKIE SMAKOWANIE

Beskidzki Klub Kulinarny z siedzibą w Skoczowie współpracuje z dużym sukcesem z Gromadą Górali na Śląsku Cieszyńskim z siedzibą w Ustroniu. Prezesi tych stowarzyszeń Wiesław Wróblewski i Jan Sztefek konsultują swoje plany i realizują z powodzeniem wiele przedsięwzięć. Szczególnie promocję baraniny i jagnięciny. Wiesław Wróblewski wraz z kucharzami z Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, zapraszają na pokazy i degustację dań z jagnięciny i baraniny oraz tradycyjnych dań kuchni beskidzkiej.


Spotkajmy się w Kreatywnej Kuchni Mistrzów

Kreatywna Kuchnia Mistrzów to wydarzenie, w którego realizacji biorą udział organizatorzy Gastro-Hotel, firmy związane z branżą HoReCa, lokalne Stowarzyszenia kucharzy,  gastronomów i cukierników oraz szkoły gastronomiczne. Idea przedsięwzięcia zakłada stworzenie na terenie targów prawdziwej, w pełni funkcjonującej restauracji. Gościom pozwala to na obserwacje najwybitniejszych szefów kuchni, którzy przygotowują dla nich dania „na żywo”. Jednocześnie możliwa jest prezentacja funkcjonowania poszczególnych urządzeń, najnowszych trendów w aranżacji stołów, nowoczesnych zastaw oraz sposobów serwowania dań.

Kuchnia Mistrzów będzie wydzielona strefą, której przygotowana przez przedstawicieli Zamku w Krasiczynie aranżacja, przeniesie zaproszonych gości w zamkowy świat, stając się tłem wykwintnej kuchni.


MUSZTRA MŁODYCH KELNERÓW

Podczas wrocławskiej edycji Gastro-Hotel wszyscy odwiedzający będą  mogli podziwiać niecodzienny pokaz- musztrę kelnerską. Rolę dyrygenta wypełni Mariusz Papuga, a swoimi kelnerskimi umiejętnościami popisywać się będą uczniowie ZSG we Wrocławiu. W programie przewidziano prezentację obsługi lanchu biznesowego oraz tak zwany Barok Serwis.


SZKOLENIA

Na targach Gastro-Hotel we Wrocławiu 3 – 5 października czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.

  • Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
  • Przyjęcia okolicznościowe w gastronomii –współczesne trendy
  • Wino w gastronomii
  • Bezpieczeństwo żywności z elementami zasad systemu HACCP
  • Pokój hotelowy wraz z łazienką – profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
  • Jak zapewnić efektywne działanie placówki hotelarsko-gastronomicznej
  • Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości

 

KONKURS

 

Zapraszamy do promocji obiektów oraz do wspólnej zabawy poprzez udział w konkursie:

Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Dania bankietowo-cateringowe z ryb i owoców morza (konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski)


Szczegółowy program znajdziecie Państwo na www.gastro-hotel.pl

 

 

 

WROCŁAW

 3 – 5 października hala AWF

wjazd od ul. Mickiewicza 67

środa - czwartek 1000 - 1700

piątek 1000- 1500

Tel. 32 376 08 60 targi@gastro-hotel.pl

Użyte tagi: Gastro Hotel 2012, Gastro Hotel, Mikołajki, Zakopane, Wrocław, targi gastronomiczno-hotelarskie

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.