Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Kurki w stylu fusion

Napisany przez The Westin Warsaw, dnia 2011-06-21 11:11:26

Szef kuchni hotelu Westin – Janusz Korzyński przygotował wyjątkowe menu kurkowe. Karta dań kusi warzywami przygotowywanymi w mongolskim woku, zapachem egzotycznych ziół i delikatnością grzybów.

Menu kurkowe zostało skomponowane w taki sposób, aby każdy znalazł danie dla siebie.

Janusz Korzyński w szczególności poleca:

 

  • Przegrzebki zawijane w szynkę parmeńską, sałatka z świeżych kurek, krem z limonki – 52 PLN
  • Czarne tagliolini z kurkami, krewetki tygrysie, zielone szparagi, pieczone pomidorki koktajlowe – 49 PLN
  • Parowany dziki łosoś, smażone kurki ze szpinakiem, mus z chrzanu, parowany ryż jaśminowy – 74 PLN
  • Grilowana polędwica wołowa, puree ziemniaczane z kolendrą, sos z świeżych kurek
    i trawy cytrynowej – 78 PLN
  • Płatki gorzkiej czekolady przekładane truskawkami w 3 postaciach: mus, carpaccio, lody, podawne z sosem czekoladowym – 18 PLN

 

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

www.westin.pl/bars

Użyte tagi: Restauracja Fusion, Westin, Starwood Hotel & Resorts, Sheraton, Warszawa

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.