Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Najlepsze dania z Tajlandii w Radisson Blu Hotel, Kraków

Napisany przez Radisson Blu Hotel, Kraków, dnia 2011-11-10 08:17:05

Restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu przez cały listopad zaprasza na wyśmienite dania kuchni tajskiej. W czwartki piątki i soboty w ramach bufetu Surf&Turf dania z Tajlandii serwowane są razem z rybami i najlepszymi owocami morza.

Na kulinarną podróż do Tajlandii zapraszają Pongthep Aroonsang – tajski Szef Kuchni oraz Stanisław Bobowski – Szef Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie. Kucharze ułożyli razem oryginalne menu serwowane w ramach bufetu Surf&Turf – w jego skłądzie znalazły się między innymi: 

 

Kurczak TOM KHA
Ciasteczka Rybne z sosem ze słodkiego chilli
Kurczak w zielonym curry
Kurczak w mleku kokosowym z galangalem
Wołowina w czerownym curry z orzechami nerkowca
Zupa z krewetek na ostro
Galaretka z mleka kokosowego
Banany w mleku kokosowym
Tajskie spring-rolls z warzywami
Tapioca

...i wiele wiele innych.

 

„Dzięki naszej wspólnej pracy z orientalnych składników – takich jak mleko kokosowe, trawa cytrynowa, kafir, galangal, pikantna papryka, curry, cukier kokosowy, shiitake, orzechy wodne i z innych powstały dania smakujące i wyglądające dokładnie jak w Tajlandii” – mówi Stanisław Bobowski. „Tak jak wiele innych osób uważam, że kuchnia tajska to jedna z najlepszych na świecie, a my proponujemy ją w najbardziej oryginalnej formie” – dodaje.

Proponowane przez restaurację Milk& Co dania to uczta dla wszystkich zmysłów, łącząca najważniejsze reguły tajskiej filozofii życia – przyjemność i harmonię. Potrawy serwowane w ramach bufetu Surf&Turf uwodzą orientalnym smakiem, aromatem przypraw i doskonałą kompozycją.

 

Tajski bufet Surf&Turf serwowany jest w listopadzie w hotelowej restauracji Milk&Co w czwartki, piątki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Kuchni tajskiej towarzyszy wybór ryb i owoców morza – przyrządzanych według życzenia gości, a także przystawki, dodatki, zupy, desery. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań.


Użyte tagi: Radisson Blu Kraków, Kraków, hotele w Krakowie, noclegi w Krakowie, sale konferencyjne w Krakowie

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2020 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.