Artykuł:
Nowe menu w restauracji The Oriental
Napisany przez Sheraton Warsaw Hotel, dnia 2011-01-11 09:43:37
Restauracja The Oriental mieszcząca się w hotelu Sheraton Warsaw wprowadziła nową kartę dań, która kusi różnorodnością smaków i aromatów znanych m.in. z południowo - wschodniej Azji.
W karcie miłośnicy kuchni orientalnej znajdą szeroką gamę owoców morza i ryb, a także najlepszej jakości wołowinę kobe i argentyński antrykot.
Szef kuchni hotelu Sheraton Warsaw – Artur Grajber w szczególności poleca:
- Szaszłyk z przegrzebkami z kapustą bok choy i sosem czosnkowo-pieprzowym w cenie 95 PLN
- Panierowana ryba barramundi z czosnkiem i zielonym pieprzem podana z zieloną fasolką i trawą cytrynową za 85 PLN
- Polędwica kobe podana z kapustą bok choy i sosem czosnkowym z zielonym pieprzem w cenie 290 PLN
- Aromatyczna oceaniczna zupa z owoców morza z chilli, grzybami, trawą cytrynową
i bazylią w cenie 33 PLN - Złociste, orientalne ciasto nadziewane krewetkami, krabami i zieloną pastą curry, podane z domowym sosem ananasowym w cenie 45 PLN
Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu- Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.
Źródło: PR
Użyte tagi: sheraton warsaw, warszawa, sheraton, starwood hotels & resorts, westin, westin warszawa
Zobacz także:
- Starwood Hotels & Resorts siecią roku według magazynu Hotelarz
- Walentynki w hotelach Sheraton i The Westin Warsaw
- Zimowa promocja w polskich obiektach sieci Starwood Hotels & Resorts
- Festiwal najwspanialszych dań z homara w warszawskim Sheratonie
- Hotele Sheraton Warsaw i The Westin Warsaw mają nową dyrektor sprzedaży