Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Pojemniki termoizolacyjne do transportu żywności w gastronomii. Utrzymuj temperaturę podawanych posiłków.

Napisany przez white, dnia 2020-09-04 12:54:49

Dla tych, którzy zajmują się cateringiem lub innymi formami biznesu w gastronomi, oczywiste jest, że do transportu żywności potrzebny jest pojemnik termoizolacyjny.


Oznacza to, że podawane posiłki muszą być chronione przed utratą ciepła lub zachować chłodniejsze temperatury.

Utrzymywanie temperatury żywności a szczególnie gotowych posiłków w transporcie jest ważne, a jeśli nie jest ona utrzymywana na odpowiednim poziomie, może być to bardzo kosztowne.

Używaj pojemników termoizolacyjnych do transportu i przechowywania gotowych posiłków i żywności, gdy prowadzisz catering.

Pojemnik, który będziesz używać, powinien być izolowany mieć właściwościowi termoizolacyjne. W cateringu musisz posiadać tego typu odpowiednie pojemniki na transport żywności bez powodowania jej uszkodzenia.


Istnieje wiele różnych typów tych pojemników i przed ich zakupem musisz znać typ, którego potrzebujesz.

Na stronie gastroprodukt.pl znajdziesz ofertę pojemników termoizolacyjnych.

Należy pamiętać o rozmiarze używanego pojemnika. Upewnij się, że kupujesz pojemniki, które mogą pomieścić wszystkie posiadane produkty spożywcze. Muszą być na tyle duże, aby można było je układać w stos bez uszkodzenia.



Przykładowy pojemnik termoizolacyjny do transportu


GP | Termoport | Termos | Pojemnik termoizolacyjny cateringowy transportowy 12 x 1/1 GN



Specyfikacja

  • Doskonałej jakości niepodgrzewany pojemnik.
  • Otwierany z przodu.
  • Wykorzystywany do transportu zimnych i ciepłych potraw.
  • Idealny do zastosowania w kuchniach zbiorowego żywienia, w cateringu i restauracjach.
  • Odporny dwuścienny pojemnik z tworzywa sztucznego.
  • 12 półek, Dostosowanych do pojemników o wielkości do GN 1/1

 

-------------

Poznaj - Stoły grzewcze Orest. Praktyczne i efektywne rozwiązanie dla gastronomii



Niektóre z takich pojemników są wyposażone w różne przegródki, które pomagają zmniejszyć przestrzeń do przechowywania i zapewnić prawidłowe przechowywanie całej żywności. Jest to również pomocne, jeśli masz kilka rodzajów żywności, które musisz przewieźć w jednym pojemniku. Jeśli używasz tych pojemników do transportu zamrożonej żywności, upewnij się, że kupujesz takie, które zostały zaprojektowane specjalnie do tego celu.

Kolejnym czynnikiem, który należy wziąć pod uwagę przy zakupie kontenera, jest jego izolacja i to, czy jest zaizolowany odpowiednim materiałem, aby zmniejszyć przestrzeń do przechowywania. Niektóre z nich są wykonane z metalu lub tworzywa sztucznego i możesz wybierać między nimi w zależności od budżetu i potrzeb.

Niektóre z tych pojemników są uszczelnione, aby zapewnić bezpieczeństwo i chronić żywność przed zanieczyszczeniami. Musisz mieć pewność, iż odpowiednie pojemniki termoizolacyjne do transportu zapewniają, że cała żywność pozostaje zdrowa. Jest to niezbędne, abyś nie musiał martwić się, że żywność ulegnie zepsuciu w wyniku wilgoci lub utraty temperatury, co może spowodować rozwój bakterii, a nawet zniszczyć żywność. Żywność w pojemniku nigdy nie powinna się zepsuć, a gotowe potrawy powinny jak najdłużej zachować swoją temperaturę w transporcie.

Należy pamiętać, że żywność, której będziesz używać, powinna mieć wysoką wartość odżywczą i powinna być zapakowana w szczelny pojemnik, aby można ją było transportować w dowolnym środowisku. Należy również upewnić się, że kupujesz pojemniki, które zapobiegną zanieczyszczeniu potraw, żywności podczas transportu.

Lepiej będzie kupować pojemniki, które są wykonane z wysokiej jakości materiałów, aby nie tylko zapewniały doskonałą ochronę, ale także służyły dłużej niż zwykłe. Pojemniki te są dostępne w różnych rozmiarach, kształtach i stylach, aby sprostać wszelkim potrzebom.

Ważne jest również, aby wiedzieć, jak bezpiecznie używać pojemników, aby żywność była bezpieczna i świeża po ich otwarciu.

Dzięki pojemnikom termoizolacyjnym utrzymasz stałą temperaturę, a Twoje produkty mięsne, potrawy i cała żywność w transporcie nie stracą swojej jakości oraz nie zepsują się w krótkim czasie.

Użyte tagi: catering, pojemniki termoizolacyjne, transport, żywność

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.