Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Wiedza ekspertów z SGGW dla branży HoReCa

Napisany przez M-S-M, dnia 2014-02-26 14:49:21

Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 chętni mogą wziąć udział w nieodpłatnej branżowej konferencji pt. „Gastronomia – nowe trendy i koncepty”. Poprowadzą ją eksperci z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Spotkanie odbędzie się pierwszego dnia targów, tj. 26 marca br., w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.

Organizator Targów EuroGastro, firma MT Targi Polska, ponownie zaprosił specjalistów z SGGW do współtworzenia programu merytorycznego. Zeszłoroczny sukces konferencji organizowanej przez tę uczelnię potwierdził wzrost świadomości oraz duże zapotrzebowanie osób z branży HoReCa na doradztwo w obszarze prowadzenia oraz promocji biznesu gastronomicznego.

Tematyka konferencji

Podczas konferencji eksperci SGGW przedstawią wyzwania, jakie przed sektorem gastronomicznym stawiają zmiany gospodarcze i społeczno-kulturowe. Konsumenci, których świadomość i wiedza w zakresie zdrowego odżywania rośnie, coraz bardziej cenią zdrowe i wartościowe potrawy. Oczekują również tradycyjnych dań bazujących na regionalnych recepturach, ważne jest też pochodzenie produktów. Natomiast kluczowym miejscem pozyskiwania informacji przez klientów o ofercie gastronomicznej są social media.    

Pod zbiorczym tytułem „Gastronomia – nowe trendy i koncepty” omówionych zostanie pięć tematów. Konferencja rozpocznie się prelekcją dr hab. Krystyny Rejman pt. „Trendy rozwojowe rynku usług gastronomicznych”, następnie dr hab. Hanna Górska-Warsewicz wygłosi referat pt. „Nowe spojrzenie na markę w gastronomii”. Trzecią część będzie stanowiło wystąpienie mgr inż. Dagmary Stangierskiej pt. „Nowa koncepcja barów i restauracji”, po której dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina opowie o „Zaletach i wadach kuchni molekularnej”. Konferencję zakończy prezentacja dr hab. Iwony Kowalczuk pt. „Innowacyjny konsument usług gastronomicznych”. Po wystąpieniach ekspertów przewidziana jest dyskusja.

Informacje praktyczne

Konferencja odbędzie się 26 marca 2014 w godzinach 10.30-14.00 w sali konferencyjnej "B" na pierwszym piętrze Centrum Targowo-Kongresowego MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Seminarium będzie miało miejsce na terenie Targów EuroGastro, na które obowiązuje oddzielna rejestracja. Można jej dokonać na miejscu lub online na www.eurogastro.com.pl/rejestracja (rejestracja będzie aktywna do 24 marca 2014).  Dla przedstawicieli branży, którzy dokonają rezerwacji przez Internet przewidziana jest 50% zniżka na bilet wstępu.

Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl.

MT Targi Polska to jeden z wiodących w Polsce i największy na rynku warszawskim organizator imprez targowych. Firma organizuje 7 imprez wystawienniczych, które rocznie gromadzą ponad 2000 wystawców i 80 000 zwiedzających. W kalendarium znajdują się targi, które bardzo dobrze znane są za granicą, a w Polsce zyskały miano najważniejszych wydarzeń targowych. Są to: EuroGastro, EuroLab, CrimeLab, TT Warsaw, Lato, WorldHotel oraz Infrastruktura.

 

PR

Użyte tagi: MT Targi Polska, EuroGastro, targi gastronomiczne

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2019 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.