Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Wiosna fusion – organiczne menu w hotelu Westin

Napisany przez PR, dnia 2011-03-16 13:15:12

Restauracja Fusion w warszawskim hotelu Westin wprowadziła do swojej oferty nowe wiosenne menu, w którym znajdą się produkty organiczne. Kunszt szefa kuchni sprawia, że wiosenne lekkie menu smakuje wspaniale, a przy okazji pozwoli zadbać o sylwetkę.

Żywność organiczna pochodzi z nieskażonych plantacji, nie zawiera pestycydów, ani konserwantów, a dodatkowo badania naukowe potwierdzają, że produkty organiczne – zwłaszcza warzywa i owoce zawierają więcej witaminy C, która znakomicie uodparnia organizm.

Zainspirowany dobroczynnym działaniem produktów organicznych Janusz Korzyński przygotował specjalne wiosenne menu, które łączy w sobie wyrafinowany smak kuchni fusion z tym co najlepsze w naturze.

W wiosennym menu szef kuchni proponuje:

- Tofu w BIO miodzie pomarańczowym i sezamie z konfiturą z kiwi i kolendry – 24 PLN

- Mini ośmiorniczki i małże św. Jakuba podane z sałatką z BIO makaronu gryczanego- 34 PLN

- Szpinak z wędzonym dzikim łososiem i BIO orzechami brazylijskimi i redukcją z białego octu i trufli – 32 PLN

- Krem z brokułów i mleka sojowego podany z BIO oliwą z pestek dyni – 25 PLN

- Filet z dzikiej Baramundi zapiekany z miso podany z saute bok choy i BIO czerwonym ryżem – 68 PLN

- Dziki łosoś z alaski podany z hummusem z BIO brązowej soczewicy i parowanym szpinakiem – 72 PLN

- Kotleciki jagnięce podane z pieczoną papryka, cieciorką i smardzami z BIO syropem z jabłka i imbiru – 86 PLN

- Pierś perliczki podana z BIO konfiturą z pomarańczy i wanilii, grillowanymi szparagami oraz pure z marchewki – 68 PLN

 

Menu będzie dostępne w restauracji Fusion do 10 kwietnia.

Restauracja Fusion oferuje kreatywne, unikalne kompozycje stworzone z najwyższej jakości świeżych produktów, które są niezapomnianym przeżyciem kulinarnym. Restauracja znajduje się na parterze hotelowego lobby, z bezpośrednim wejściem od ulicy. Otwarta kuchnia umożliwia obserwację procesu przygotowywania potraw. Specjalnością restauracji są dania fusion łączące ze sobą smaki Wschodu i Zachodu.

www.westin.pl/bars

Użyte tagi: Westin, Warszawa, hotel, obiekt konferencyjny, noclegi, noclegi w Warszawie

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2019 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.