Artykuły i poradniki Miłosz Kowalski:
Wakacyjne menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Z pierwszym dniem czerwca w restauracji Milk&Co krakowskiego hotelu Radisson Blu pojawiło się nowe menu. Szef Kuchni Stanisław Bobowski zawarł w karcie potrawy z świeżych, kolorowych produktów od lokalnych dostawców. W menu znalazły się dania klasyczne, tradycyjne, jest także sporo nowości i nietypowych aranżacji.
Szparagowe królestwo w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W maju w bufecie Surf&Turf krakowskiego hotelu Radisson Blu serwowane będą szparagi. Te niezwykle zdrowe warzywa smakują wspaniale w towarzystwie mięs, ryb, z sosem, grillowane, smażone czy gotowane – Stanisław Bobowski Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków przyrządzi je na wszystkie najsmaczniejsze sposoby.
Uczta polskich smaków w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W styczniu w ramach Bufetu Surf&Turf w hotelu Radisson Blu Kraków gości zaskoczy regionalna kuchnia polska. Na talerzach zagoszczą przysmaki podhalańskie, podkarpackie, lubelskie, wielkopolskie i inne. To dobra okazja by w jednym miejscu skosztować potraw i lokalnych przysmaków znajdujących się w kanonie kulinarnym tak wielu zakątków kraju.
Kucharze Radisson Blu Hotel Kraków „ugotują” Transatlantyk Festival Poznań.
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W ramach festiwalu Transatlantyk 2013 odbędzie się projekcja filmu „Historia ruchu Slow Food”. Po jego emisji obędzie się uroczysta kolacja, którą przygotują znakomici polscy kucharze, propagujący ideę Slow Food. Co smakowitego przygotują? Na to pytanie odpowiada Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel Kraków – Miłosz Kowalski.
Konkurs kucharski Radisson Blu & Park Inn
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Dwa krakowskie hotele – Radisson Blu oraz Park Inn zorganizowały w lutym konkurs kucharski, czyli wielką rywalizację na garnki, patelnie i kunszt kulinarny. Co ciekawe to prawdopodobnie pierwszy taki łączony konkurs w rodzimym hotelarstwie.
Miłosz Kowalski – Zastępcą Szefa Kuchni w hotelu Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Stanisław Bobowski, Szef Kuchni w hotelu Radisson Blu w Krakowie ma nowego Zastępcę. Został nim młody lecz doświadczony już kucharz – Miłosz Kowalski.
Strona: 1