Artykuły i poradniki Stanisław Bobowski:
Marzec na ostro, czyli smak Meksyku w Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kuchnia meksykańska jest ogromnie zróżnicowana i nie bez przyczyny mówi się, że należy do najbardziej urozmaiconych na świecie. Tym bardziej warto skosztować jej oryginalnych przysmaków serwowanych w ramach bufetu Surf&Turf w Radisson Blu Hotel Kraków. Jedno jest pewne – będzie ostro!
Uczta polskich smaków w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W styczniu w ramach Bufetu Surf&Turf w hotelu Radisson Blu Kraków gości zaskoczy regionalna kuchnia polska. Na talerzach zagoszczą przysmaki podhalańskie, podkarpackie, lubelskie, wielkopolskie i inne. To dobra okazja by w jednym miejscu skosztować potraw i lokalnych przysmaków znajdujących się w kanonie kulinarnym tak wielu zakątków kraju.
Zimowe menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Wraz z nadchodzącą zimą uległo zmianie menu restauracji Milk&Co w Hotelu Radisson Blu Kraków. Nowe menu – wspólne dzieło Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego i jego zespołu, to w większości dania z ryb i owoców morza, produktów sezonowych i tych pozyskiwanych od lokalnych dostawców. W menu znalazły się zarówno sprawdzone potrawy, jak i nowości – w tym te przyrządzane na japońskim Teppanyaki.
Tajemnice tajskiej kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kto spróbuje ten polubi. Dlaczego kuchnia tajska tak łatwo zdobywa nasze serca i podniebienia? Do rozwikłania zagadki w czym tkwi jej sekret i tajemnica zaprasza Radisson Blu hotel Kraków, który w ramach listopadowego bufetu Surf&Turf serwuje w swojej restauracji najlepsze smakołyki tego kraju.
Dziczyzna i Grzyby – jesienne przysmaki w Milk&Co
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Złota polska jesień to bogactwo dojrzałych owoców i warzyw w otoczeniu ciepłych barw różnokolorowych liści. Aromat suszonych grzybów i jabłek dojrzałych w słońcu wypełnia kuchenne zaplecza. Wraz z nadejściem października restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków serwuje najlepsze dania jesieni przygotowane na bazie dziczyzny i grzybów.
Radisson Blu Hotel Kraków: jesień w amerykańskim stylu
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kuchnia amerykańska? To nie tylko fast food. To obfitość i różnorodność smaków – soczyste amerykańskie steki, oryginalne hamburgery, czekoladowe brownie, a także wiele innych przysmaków będzie można skosztować w ramach wrześniowego bufetu Surf&Turf serwowanego w restauracji Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków.
Kucharze Radisson Blu Hotel Kraków „ugotują” Transatlantyk Festival Poznań.
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W ramach festiwalu Transatlantyk 2013 odbędzie się projekcja filmu „Historia ruchu Slow Food”. Po jego emisji obędzie się uroczysta kolacja, którą przygotują znakomici polscy kucharze, propagujący ideę Slow Food. Co smakowitego przygotują? Na to pytanie odpowiada Executive Sous Chef Radisson Blu Hotel Kraków – Miłosz Kowalski.
Teppanyaki – kulinarne show w Radisson Blu Hotel, Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Nutka orientu w wakacyjny letni dzień. Widowiskowy styl kuchni japońskiej, wspaniałe świeże dania przygotowywane na oczach gości – od lipca teppanyaki w Krakowie można odkryć tylko w Radisson Blu Hotel.
Lekcja gotowania w Radisson Blu Hotel Kraków za zimowy deser
PR
Kilka słów:
Aby sprawić sobie odrobinę przyjemności w leniwy zimowy wieczór, nic nie zastąpi przygotowania pysznego deseru. Teraz pojawia się okazja do kulinarnych fantazji – trwa nowy konkurs Facebook zorganizowany przez Radisson Blu Hotel Kraków. Pomysłodawca przepisu na najciekawszy deser weźmie udział w lekcji gotowania prowadzonej przez Stanisława Bobowskiego – Szefa Kuchni hotelu.
Smak i kolory Indii w Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W tym roku 8 marca rozpocznie się jedno z najbarwniejszych i najradośniejszych indyjskich świąt – Holi – święto kolorów i wiosny. Również w marcu Radisson Blu Kraków zaprasza na odkrywanie smaków Indii w restauracji Milk&Co.