Artykuły i poradniki Potrawy:
Koniec sezonu wakacyjnego – początek sezonu konferencyjnego
M-S-M
Kilka słów:
Tuż po długim, sierpniowym weekendzie zacznie się czas powrotów z wakacyjnych urlopów. Hotelarze będą szlifować podsumowania finansowe za lipiec i sierpień, a w świecie biznesu rozpoczną się przygotowania do spotkań konferencyjnych i szkoleniowych. Od lat to właśnie jesień króluje w branży konferencyjnej.
Targi EuroGastro i WorldHotel - wydarzenie na światowym poziomie
law
Kilka słów:
22. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz 11. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to najważniejsze spotkania dla branży HoReCa.
Restauracja Polskie Smaki w Łodzi – wyjątkowe miejsce na gastronomicznej mapie miasta
M-S-M
Kilka słów:
Restauracje otwierane w dużych miastach cieszą się coraz większym powodzeniem. Miejsca, takie jak Polskie Smaki w Łodzi nie są już jedynie synonimem luksusu, niedostępnym dla przeciętnych mieszkańców i turystów.
Siła fotografii w gastronomii
wp
Kilka słów:
Branża kulinarna, to jedna z tych która na polskim rynku rozwija się w zawrotnym tempie. Niemniej warto dobrze ją reklamować, co w dużej mierze zależy od pomysłu samego właściciela. Ostatnimi czasy dużą uwagę pod kątem sukcesywnej reklamy poświęca się fotografii.
Gwiazdka tuż, tuż… Masz pomysł na świąteczny prezent?
Manor House SPA**** - Pałac Odrowążów*****
Kilka słów:
Podaruj swoim najbliższym błogie chwile relaksu, najlepiej w holistycznym SPA z dala od zgiełku i pośpiechu miasta. Energetyczne zabiegi, wspólny czas w pięknym otoczeniu, czy też samotny wypad na wyciszenie i zregenerowanie sił… Po prostu bezcenne!
Funkcjonalna kuchnia w Twoim domu
PR
Kilka słów:
Smaczne jedzenie w hotelu lub restauracji to jeden z tych elementów, na który każdy z nas zwraca uwagę w szczególny sposób. Niejednokrotnie jedząc pyszne posiłki w lokalu zastanawiamy się jak są przyrządzone. Otóż, tajemnica tkwi nie tylko w składnikach i odpowiednim wykonaniu, ale też w sprzęcie AGD.
Zdrowy biznes - catering na konferencjach
WP
Kilka słów:
Szkolenie czy też konferencja można określić, jako venty. Wymagają one nie tylko odpowiedniego przygotowania dla pracowników, ale również idealnej oprawy gastronomicznej. Jest to niezwykle istotne, jeżeli chcemy, aby nasi goście nie tylko zapamiętali temat i przyswoili nowe zagadnienia, ale także, aby w czasie całego spotkania po prostu czuli się komfortowo.
Nowości w programie Targów WorldHotel
LA
Kilka słów:
Trwają prace nad programem 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 12-14 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Nowością będą dwa konkursy, tj. Kulinarne Mistrzostwa Polski Roberta Sowy i Best Pastry Chef 2016 Tomasza Dekera. Warto już dziś wpisać do kalendarza datę Targów WorldHotel
Konferencje w plenerze?
Manor House SPA**** - Pałac Odrowążów*****
Kilka słów:
A dlaczego by nie! Spotkanie z klientami, profesjonalna prezentacja czy też szkolenie firmowe mogą się odbywać na świeżym powietrzu.
Nowoczesna kuchnia, czyli za czym szaleją Polacy?
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W kwestii smaku ambitni i utalentowani kucharze z Radisson Blu Hotel Kraków nie idą na ustępstwa - doceniają smak tradycyjnych polskich potraw ale nie boją się eksperymentować. W marcu proponują gościom restauracji Milk&Co najlepsze polskie specjały w nowej odsłonie, która może zaskoczyć, zadziwić, zachwycić...