Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Ruszyła Akademia Kulinarna

Napisany przez The Westin Warsaw, dnia 2010-01-20 10:50:53

www.akademia-kulinarna.pl to przepisy przygotowane przez szefów kuchni pięciogwiazdkowych hoteli Bristol, Sheraton i Westin. Blog kulinarny mistrzów kuchni to zbiór porad, przepisów i opowieści kulinarnych, które sprawią, że gotowanie stanie się prawdziwą przyjemnością.

 

www.akademia-kulinarna.pl to przepisy przygotowane przez szefów kuchni pięciogwiazdkowych hoteli Bristol, Sheraton i Westin. Blog kulinarny mistrzów kuchni to zbiór porad, przepisów i opowieści kulinarnych, które sprawią, że gotowanie stanie się prawdziwą przyjemnością.

Blog www.akademia-kulinarna.pl został stworzony przez pięciu utalentowanych szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, hotelu Le Meridien Bristol oraz The Westin Warsaw. Celem kucharzy jest promowanie sztuki stołu, dzielenie się pasją gotowania i szerzenie wykwintnej kuchni w Polsce.

Na blogu znajdują się przepisy, porady kulinarne, informacje na temat nietypowych przypraw, produktów i slangu kuchennego, a także porady z zakresu savoir vivre przy stole. 

Każdy przepis poprzedzony jest opowieścią na temat swojego powstania, inspiracji szefa kuchni, a także praktycznych porad, które sprawią, że każda potrawa będzie udana i oczaruje gości. Blog szefów kuchni zawiera przepisy z różnych stron świata, a zatem nie zabraknie tam kuchni orientalnej, śródziemnomorskiej, fusion, czy kuchni polskiej. Internauci znajdą tam receptury na wykwintne i oryginalne kolacje, obiady, lekkie sałatki, czy ciasta. 

Blog tworzy pięciu szefów kuchni pięciogwiazdkowych hoteli: Artur Grajber z hotelu Sheraton Warsaw, Tomasz Leśniak z hotelu Sheraton w Krakowie, Krystian Szopka z Sheratona w Poznaniu, Janusz Korzyński z hotelu The Westin Warsaw oraz Michał Tkaczyk z Le Meridien Bristol.

Natomiast swoją wiedzą na temat dobrych manier przy stole dzieli się Wojciech Fronczak, zastępca dyrektora generalnego hotelu Le Meridien Bristol.

Patronat medialny nad www.akademia-kulinarna.pl objął portal www.gastronauci.pl, Kuchnia oraz Magazyn Wino.

Źródło: PR





Użyte tagi: sheraton, sheraton warszawa, sheraton sopot, warszawa, poznań, noclegi w warszawie

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2019 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.