Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Targi GASTRO-HOTEL podsumowanie

Napisany przez www.e-konferencje.pl, dnia 2010-03-18 08:39:05

Targi GASTRO-HOTEL to impreza, która odbywa się każdego roku w pięciu miastach Polski, słynących z wzmożonego ruchy turystycznego. Kołobrzeg otworzył listę odwiedzanych miast. Stąd targi przemieściły się do Olsztyna, następnie zawitają w Toruniu, Rzeszowie i Wrocławiu.

W prowadzeniu hotelarsko - gastronomicznego biznesu te wyjątkowe targi to swego rodzaju wędrujące kompendium wiedzy o nowinkach.

Targi Gastro – Hotel Kołobrzeg 2010 zostały objęte patronatem Pana Prezydenta Janusza Gromka. Uroczystego otwarcia targów dokonał Zastępca Prezydenta Tomasz Tamborski, który również wziął udział w mini konkursie kulinarnym na scenie.

Po udanym roku 2009 targów pod marką Gastro-Hotel, wystawcy w liczniejszym gronie zaprezentowali się na pierwszych edycjach targów w tym roku.

W Kołobrzegu swoje produkty i usługi przedstawiło ponad 70 firm z kraju i zagranicy - producenci i dystrybutorzy wyposażenia obiektów noclegowych i gastronomicznych oraz firm działających w branży piekarniczej i cukierniczej.


W Olsztynie uroczystego otwarcia dokonała Zastępca Prezydenta Miasta Halina Zaborowska-Boruch, która również popisała się wyjątkowymi zdolnościami kulinarnymi na scenie.


Targi Gastro – Hotel pozwoliły gościom odwiedzającym nie tylko odpowiedzieć na pytanie, czym uwieść hotelowego Gościa, ale także jak z pożytkiem i przyjemnością spędzić czas. Na targach nie zabrakło atrakcji w postaci konkursów kulinarnych, różnego rodzaju szkoleń i warsztatów oraz pokazów.


W Kołobrzegu odbył się Wielki Finał konkursu „Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim”, w którym udział wzięło udział 10 ekip -  laureatów konkursów z 2009r. Mieli oni za zadanie przygotowanie 4 dań bankietowych – dania mięsnego, wegetariańskiego, z owocami morza oraz deseru. Pierwsze miejsce w Wielkim Finale zajęli Przemysław Wieloch i Dariusz Kuźniak z Restauracji Revelo z Łodzi. Drugie miejsce zajeli –Dorota Pajęcka oraz Mariusz Nazimek z Hotelu Ambasador z Rzeszowa. Trzecie miejsce jury przyznało Ewie Bałdyś i Katarzynie Giermaniuk z Restauracji Centrum Astoria z Białegostoku.

W Kołobrzegu odbyły się równieżkwalifikacje do przyszłorocznego finału konkursu „Kulinarna Uczta Gastro-Hotel z Markiem Widomskim – Dania Bankietowo – Cateringowe z Oerlemans” . Udział w nim wywalczyły sobie dwie ekipy reprezentujące kołobrzeskie obiekty: Hotel Aquarius Spa - Jacek Krakowiak i Przemysław Nowicki oraz Bartłomiej Kaczmarek i Tomasz Semak z Restauracji Polferries.

W Olsztynie pierwsze miejsce w zmaganiach kulinarnych na żywo wywalczył Wojciech Tunkiewicz i  Bartosz Juszko z Park Hotel z Olsztyna. Drugie –Dariusz Podsiad i Dariusz Ostojski z Restauracji Azzun z Barczewa. Trzecie miejsce otrzymał Marcin Witczak z Sal Bankietowo-Cateringowych z Elbląga.


Z myślą o gościach targowych, a w szczególności o menagerach restauracji i hoteli i ich pracownikach organizatorzy zorganizowali szereg szkoleń dla kucharzy, barmanów, kelnerów, kierowników sali i pokojowych. Wśród bogatej oferty warsztatów goście mogli wziąć udział m.in. w takich szkoleniach jak: Podstawy barmaństwa, Profesjonalne przygotowanie pakietu konferencyjnego i obsługa konferencji, Współczesne technologie w gastronomii i hotelarstwie, Sposoby obsługi gości indywidualnych oraz imprez okolicznościowych, Wino w gastronomii oraz Pokój hotelowy wraz z łazienką- profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa.


Można było też podpatrzeć specjalistów Monin Bar Solution w dziedzinie tworzenia indywidualnych koktajli alkoholowych i bezalkoholowych, napojów kawowych oraz drinków. Z  carvingiem - czyli sztuką rzeźbienia w owocach i warzywach zapoznawał Dariusz Ślusarczyk. Swoje show barmańskie zaprezentował mistrz polski – Krzysztof Drabik.

Targi oraz wszystkie przygotowane szkolenia i pokazy cieszyły się ogromnym zainteresowaniem gości odwiedzających.

Na następną imprezę z cyklu Gastro- Hotel organizatorzy zapraszają do Hali Sportowej Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego przy ul.Grunwaldzkiej 33/35
w Toruniu  26 - 28 maja, a następnie do Rzeszowa  9 - 11  czerwca oraz do Wrocławia 6 - 8 października


Szczegóły na www.gastro-hotel.pl


Użyte tagi: targi, targi gastro hotel, olsztyn, kołobrzeg, toruń, wrocław, gastro hotel olsztyn

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2022 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.