Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Wykwintna kolacja dla smakoszy i koneserów win w hotelu Novotel Warszawa Centrum

Napisany przez www.e-konferencje.pl, dnia 2010-05-27 10:02:11

Nadziewana kaczka, sorbet bazyliowy i panna cotta z mango – takimi specjałami będą się delektować goście, którzy wybiorą się na wykwintną kolację do hotelu Novotel Warszawa Centrum 10 czerwca o godz. 19.30. W menu przygotowanym specjalnie na tę okazję znalazło się 7 dań oraz 5 specjalnie dobranych rodzajów win w regionu Bordeaux. Jest to pierwsza z cyklu imprez, jakie hotel zamierza organizować dla miłośników dobrej kuchni.

Gospodarzem wieczoru będzie Brian Farrell, szef kuchni w hotelu Novotel Warszawa Centrum. Zaserwuje wyśmienite potrawy, które zaskoczą nawet najbardziej wymagających smakoszy. Opowie o sposobie ich przyrządzania a także o hotelowej restauracji Essencia, do którejzaprasza nie tylko klientów hotelu, ale także warszawiaków i turystów odwiedzających stolicę. W czasie kolacji goście będą mogli nie tylko rozkoszować się wyśmienitą kuchnią, ale także zapytać Briana Farrella o tajniki przygotowywania dań.

 
Terina z kaczki nadziewana słodkimi ząbkami czosnku – to jedno z dań, jakiego będzie można skosztować w czasie kolacji w hotelu Novotel Warszawa Centrum. W menu znalazły się także smażony okoń morski z sosem buraczano-szafranowym, sorbet bazyliowy oraz filet z polędwicy, serwowany z kaczą wątróbką, sosem tymiankowym i oliwą truflową. Nie zabraknie też przekąsek na zimno – goście będą mieli do wyboru szeroką gamę serów podawanych z suszonymi owocami. A na deser coś wyjątkowego – panna cotta ze świeżymi owocami mango. Do wszystkich dań serwowane będą francuskie wina z regionu Bordeaux. Opowie o nich David Froleon z Compagnie Medocaine des Grands Cru, podając jednocześnie ciekawe informacje na temat sztuki serwowania win oraz ich doboru do dań.
 
Kolacja odbędzie się w hotelu Novotel Warszawa Centrum przy ul. Marszałkowskiej 94/98. Koszt to 249 zł od osoby. Możliwe jest także wykupienie noclegu ze śniadaniem – wtedy łączna cena za pobyt w hotelu i uczestnictwo w imprezie to 349 zł za osobę. Wieczór goście rozpoczną o godz. 19.30 od Aperitifu, a godz. 20 zasiądą do kolacji. Rezerwacje pod numerem telefonu 22 596 13 50.
 
Restauracja Essencia w hotelu Novotel Warszawa Centrum oferuje dania kuchni polskiej i europejskiej. Od kilku miesięcy jej szefem jest Brian Farrell, znawcasztuki kulinarnej. Swoją wiedzę o tej sztuce zdobywał przygotowując potrawy dla gości na całym świecie, kierował m.in. restauracjami w hotelach największych międzynarodowych sieci i szkolił innych szefów kuchni.
 
Novotel to marka hoteli trzy- i czterogwiazdkowych. Na świecie działa ich prawie 400 w 58 krajach, w tym 11 w Polsce. Doskonałe położenie w dużych miastach, centrach biznesu i atrakcyjnych miejscowościach turystycznych sprawia, że hotele Novotel to idealne miejsce dla każdego – turysty i osoby podróżującej w celach biznesowych, indywidualnie lub z rodziną. Novotel to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek hotelowych na świecie. Należy do sieci Accor. W Polsce hotelami Novotel zarządza Grupa Hotelowa Orbis, której Accor jest głównym akcjonariuszem.
 
    Novotel Warszawa Centrum    
     

      

















   Szef kuchni Brian Farrell           






























   

    Restauracja Essencia                                                        
 
 
 
 

Użyte tagi: novotel, novotel warszawa, centrum konferencyjne, hotel, restauraja

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2024 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.