Artykuły i poradniki Kuchnia:
Hotel Sheraton Krakow Świętuje Piąte Urodziny
Sheraton Grand ***** Krakow
Kilka słów:
Kraków, 25 czerwca 2009r. – Krakowski Hotel Sheraton obchodzi dzisiaj swoje piąte urodziny. W ciągu tych pięciu lat w hotelu zatrzymały się 435.964 osoby, zorganizowano 2968 imprez, wydano 903.396 posiłków, wyprano 3.121.898 sztuk pościeli, wypito 734.249 litrów wody mineralnej.
Spa – jak to się zaczęło?
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Określając znaczenie SPA, można pokusić się o stwierdzenie, że jest to przywracaniem harmonii ducha i ciała współczesnego człowieka pędzącego za sukcesem i będącego wiecznie zapracowanym. A wszystko po to, aby uzyskać pełnię relaksu. Jak dojść do takiego stanu? Kiedyś stosowano i nadal stosuje się kąpiele wodne oraz związane z nimi zabiegi, ale to tylko początek bogatej oferty współczesnych salonów SPA.
Warszawa - Gastronomia jako regionalny produkt turystyczny - konferencja
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Oferta naszych regionów jest bardzo różnorodna pod względem geograficznym a jednocześnie bogata w przeróżne walory smakowe, które są charakterystyczne dla danych obszarów. Dzięki temu piękne miejsca naszej ojczyzny przyciągają do siebie jeszcze mocniej gości z kraju i ze świata.
Pomysł na reklamę regionów turystycznych – regionalne potrawy
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Legendy, podania, bajdy, ludowe opowieści, muzyka oraz pieśni - często przetrwałe z dawnych wieków, przekazywane z pokolenia na pokolenie - świadczą o bogactwie duchowym regionów, ich kulturowym dziedzictwie, zamożności.
Co słychać w branży gastronomicznej?
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
W świecie gastronomii w Polsce od kilku lat obserwuje się wyraźny rozwój. Rozwój ten dotyczy obrotów, powstających nowych sieci barów i restauracji oraz stale powiększającej się oferty i zakresu działań cateringu. Ten dynamiczny skok przyczynił się także do tego, iż uległy zmianie zwyczaje Polaków, co do sposobu i miejsca spożywania posiłków.