Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Smaki Dobra 2011 - 650 000 PLN dla dzieci

Napisany przez Sheraton Warsaw Hotel, dnia 2011-11-22 14:17:10

W warszawskim Sheratonie już po raz trzeci zorganizowano wyjątkową kolację charytatywną, której pomysłodawcami są Fundacja ORIMARI i sieć Starwood Hotels & Resorts. Podczas wydarzenia licytowano perełki kulinarne przygotowane przez sześciu szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie, Westin oraz Le Meridien Bristol.

Środki zebrane podczas kolacji zostaną przeznaczone na zakup sprzętu medycznego do intensywnej terapii noworodków dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego w Olsztynie.

Kolacja charytatywna „Smaki Dobra” to elitarna impreza, na którą zaproszeni są wyjątkowi goście – przyjaciele Fundacji Orimari, osoby o ogromnej wrażliwości i wyjątkowej hojności. Tegoroczna licytacja przyniosła aż 650 tysięcy zł.

Na aukcję oprócz dań kulinarnych szefowie kuchni pięciogwiazdkowych hoteli przygotowali też inne atrakcje – m. in. kursy gotowania czy specjalne kolacje. Licytowano także wyjątkowe alkohole – m.in. kolekcję najlepszych win hiszpańskich.

Najwyższa kwota za kulinarną perełkę, jaką udało się tego wieczoru osiągnąć wyniosła ponad 37 tys. zł., a jej autorem był Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin Warsaw, który przygotował „Kraba Królewskiego”, podanego z kolendrowym risotto, czarnym kawiorem jesiotra i świeżą truflą oraz przegrzebkami z chutney kafirowym i żurawinową tapenadą.

Kolację charytatywną „Smaki Dobra” swoją obecnością uświetnili m.in. Kinga Rusin, Aneta Kręglicka i Robert Kozyra, a samo wydarzenie poprowadzili – Dorota Wellman oraz Jarosław Kuźniar.

Łączna suma środków zebranych podczas trzech edycji kolacji „Smaki Dobra” wynosi 1 mln 306 tysięcy zł.

Oficjalnymi partnerami kolacji byli: Starwood Hotels & Resort, Porsche, Windrose Air i Centrum Wina.

Kolacja „Smaki Dobra” to cykliczny projekt Fundacji ORIMARI oraz sieci Starwood Hotels & Resorts, która zarządza w Polsce hotelami Sheraton, Westin i Le Meridien Bristol. Jest to jedyne takie wydarzenie w Polsce, a inspiracją do jej organizacji była chęć wykorzystania talentu szefów kuchni do pozyskania środków dla dzieci potrzebujących pomocy.

Fundacja ORIMARI współpracuje z siecią Starwood Hotels & Resorts od 2008 r. i organizuje szereg imprez charytatywnych podczas których pozyskiwane są środki finansowe na zakup sprzętu medycznego dla dzieci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Użyte tagi: Starwood Hotel & Resorts, Sheraton, Sheraton Warszawa

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2019 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.