Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Wołowina z całego świata w tym wagyu w październiku w restauracji The Oriental

Napisany przez Sheraton Warsaw Hotel, dnia 2011-10-06 08:54:49

Szef kuchni restauracji The Oriental – Aprochet Inboom zaprasza w październiku na najlepszą wołowinę z różnych zakątków świata. Atrakcją dla miłośników kulinariów będzie z pewnością wołowina Wagyu.

Aprochet Inboom serwować będzie wołowinę na wiele sposobów, jednak niewątpliwie perełką będzie wołowina wagyu o delikatnym i soczystym smaku.

Ciekawostką jest to, że krowy tej rasy są regularnie masowane, karmione specjalną ekologiczną paszą i pojone piwem, dzięki czemu ich mięso charakteryzuje się marmurkowością tłuszczu, który podczas gotowania rozkłada się równomiernie, a mięso uzyskuje wyjątkowo delikatny smak. Rasa krów wywodzi się z okolic japońskiego miasta Kobe. Obecnie oprócz Japonii hoduje się je również w Australii, Nowej Zelandii i Stanach Zjednoczonych. W październiku w The Oriental szef kuchni przygotuje ten rarytas w towarzystwie warzyw i sosu chili.

W październikowym menu restauracji wołowina zostanie przygotowana na sposób orientalny w kreatywnym wydaniu. Wśród rekomendowanych pozycji znajduje się również francuski antrykot wołowy z sosem z tamaryndu, czyli orientalnej przyprawy o smaku i wyglądzie bardzo przypominającym imbir, ale nieco bardziej kwaskowatej i słodkiej.

Nie zabraknie też sławnego irlandzkiego t-bone’a, czyli steka z kością, który łączy w sobie polędwicę i antrykot, podanego  z orientalnym sosem bbq.

Polędwica z Polski, Brazylii oraz z wagyu ribeye z Urugwaju uzupełnią ofertę, do której sommelier dobrał wyborne wina: australijskie i afrykańskie shiraz, toskańskie i chilijskie cabernet sauvignon oraz argentyński malbec.  

Więcej informacji o ofercie znajduje się na www.theoriental.pl

Restauracja The Oriental znajduje się na parterze hotelu Sheraton Warsaw. Szef kuchni The Oriental serwuje gościom niezwykłą podróż kulinarną po krajach Orientu: Tajlandii, Chin, Japonii, a także Indonezji i Malezji. Typowe azjatyckie potrawy w połączeniu z nieznanymi przyprawami, to powód, dla którego restauracja jest miejscem cenionym od lat przez koneserów kuchni azjatyckiej. Wnętrze zaprojektowane w stylu orientalnym intensyfikuje wrażenie podróży w odległe zakątki świata.


Użyte tagi: Starwood Hotel & Resorts, Sheraton, Sheraton Warszawa, Sheraton Kraków, Sheraton Poznań, Sheraton Sopot

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2019 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.