Artykuły i poradniki Karta:
PODRÓŻUJ TANIEJ Z TURYSTYCZNĄ KARTĄ MAZOWSZA ZACHODNIEGO
PR
Kilka słów:
Wybierasz się w podróż po Mazowszu Zachodnim? Chcesz zwiedzić zabytkową XIX-wieczną osadę fabryczną uznaną przez Prezydenta Bronisława Komorowskiego za pomnik historii albo aktywnie wypocząć w Termach Mszczonów? Zaoszczędź czas i pieniądze korzystając z Turystycznej Karty Mazowsza Zachodniego oferującej ponad 100 zniżek na hotele, restauracje, kawiarnie, muzea czy taxi, którą przygotowała Lokalna Organizacja Turystyczna Mazowsza Zachodniego.
TT Warsaw 2013 na nowo odkrywają Tunezję
PR
Kilka słów:
Kolorowa, radosna, pełna niespodzianek. Tunezja jakiej jeszcze nie znamy... Poza wypoczywaniem pod palmami, kąpaniem się w morzu i korzystaniem z pięknej pogody, można tu degustować doskonałe wina, czerpać z dobrodziejstw thalassoterapii oraz pograć w golfa...
O czym warto pamiętać, kupując (prezent) w internecie
M-S-M
Kilka słów:
Przed świętami, lecz i nie tylko, często wędrujemy w poszukiwaniu prezentu nie tylko alejkami centrów handlowych, lecz także tymi internetowymi. Jak znaleźć dobrą drogę do sprzedawcy, tak by nie musieć z niej zawracać, szczególnie gdy ten ostatni znajduje się za granicą. Okazuje się, że tak przed każdą podróżą, jak i do wyprawy po zakupy, podstawą sukcesu jest odpowiednie przygotowanie.
Do 2013 roku wartość polskiego rynku usług turystycznych sprzedawanych online sięgnie 1,7 mld USD
M-S-M
Kilka słów:
W 2011 roku 29 proc. usług turystycznych zostało kupionych przez Internet, co stanowi 34 proc. wzrost w stosunku do roku 2010.
Wykwintne szaleństwa w nowym menu restauracji Fusion
The Westin Warsaw
Kilka słów:
Warszawa, 10 września 2012 r. - Restauracja Fusion w hotelu The Westin Warsaw wprowadza nowe menu. Odwaga w eksperymentowaniu połączona z wielkim kunsztem szefa kuchni Janusza Korzyńskiego powodują, że każda potrawa w menu jest dla gości nowym fantastycznym odkryciem.
Hotel St. Bruno **** - KURORT W SERCU MAZUR
Hotel St. Bruno
Kilka słów:
W Giżycku, nad Kanałem Łuczańskim łączącym jeziora Niegocin i Kisajno, XIV-wieczny zamek otrzymał nowe życie jako luksusowy czterogwiazdkowy hotel St. Bruno.
Książka kucharska ‘Blu Mood Food’ od hotelu Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Krakowski hotel Radisson Blu przygotował książkę kucharską – Blu Mood Food. Zawiera ona 54 przepisy polecane przez Szefów Kuchni z sześciu polskich hoteli należących do sieci Rezidor. Premiera książki odbędzie się 25 stycznia na profilu Facebook hotelu Radisson Blu Kraków, gdzie będą publikowane przepisy.
Niestandardowe rozwiązania na Targach Event 2011
PR
Kilka słów:
Blisko 100 wystawców zaprezentuje się na III Targach Technologii i Usług dla Koncertów, Eventów i Kongresów Event 2011. Wśród ofert znajdą się m.in. niestandardowe nośniki reklamowe, gadżety, oświetlenie estradowe, usługi satelitarnych transmisji video, kompleksowego zabezpieczenia medycznego czy obiekty eventowe.Ponadto do dyspozycji uczestników targów oddany zostanie Meeting Bar - miejsce spotkań zaaranżowane w charakterze filmowego Hollywood.
Nowe kulinarne kreacje na sezon jesień/zima 2011 r.
PR
Kilka słów:
Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin zaprezentował nową kartę dań restauracji Fusion. W tym sezonie postawił na soczyste kolory (fioletowe ziemniaczki, salsa z mango) oraz szlachetne i delikatne dodatki (kaszmirowe curry, orientalny mus z marchewki „Masala Kafe”).
Barka Tumska otwarta! Pierwsza restauracja na Odrze zaprasza na swój pokład!
Barka Tumska
Kilka słów:
Pierwsza wrocławska restauracja na wodzie zaprasza gości na swój pokład. Barka Tumska, zacumowana rok temu w samym sercu Wrocławia, przeszła ostateczne fazy przygotowań i rozpoczęła działalność.