Artykuły i poradniki Wino:
Międzynarodowy certyfikat wiedzy winiarskiej na EuroGastro
M-S-M
Kilka słów:
Podczas zbliżających się 19. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro można wziąć udział w kursie, który kończy się egzaminem na Międzynarodowy Certyfikat Wiedzy Winiarskiej. Targi EuroGastro odbędą się 25-27 marca 2015 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
Najbardziej pożądany prezent kupisz w SPA
Mercure Racławice Dosłońce Conference&SPA
Kilka słów:
Po raz pierwszy w pierwszej dziesiątce najbardziej oczekiwanych prezentów gwiazdkowych znalazły się zabiegi upiększające. Tak wynika z badań zachowań konsumenckich związanych ze świętami przeprowadzonych przez firmę konsultingową Deloitte.
Sprawozdanie: V Europejskie Targi Produktów Regionalnych 2014
J Krzysiek
Kilka słów:
W dniach: 10-17 sierpnia 2014 r. na Dolnej Równi Krupowej odbyły się : V Europejskie Targi Produktów Regionalnych
Polecane sale konferencyjne na jesień 2014
J Krzysiek
Kilka słów:
Upalne lato sprawia, że trudno zmotywować się do pracy i jakiekolwiek wysiłku. Powoli jednak zbliża się jesień, a to oznacza, że sezon konferencyjny ruszy w pełni. W związku z tym już dziś polecamy sale konferencyjne na jesień 2014.
Sun & Snow otworzy pięciogwiazdkowy hotel w Szklarskiej Porębie
M-S-M
Kilka słów:
Pięciogwiazdkowy hotel planowany jest w Szklarskiej Porębie. Inwestorem jest spółka Univitae. Luksusowy obiekt powstanie jako jeden z czterech budynków kompleksu wypoczynkowego Sun & Snow Resorts – Szklarska Poręba. Według wstępnych założeń ma oferować około 150-200 luksusowych pokoi hotelowych, a przewidywany budżet inwestycji to 50 mln PLN. Rozpoczęcie budowy hotelu planowane jest na rok 2014, a jej ukończenie dwa lata później.
Ciekawe sale konferencyjne na sezon wiosenny 2014
J Krzysiek
Kilka słów:
Prezentujemy ciekawe sale konferencyjne na sezon wiosenny 2014 - być może któraś propozycja przypadnie do gustu organizatorom konferencji i imprez biznesowych.
Zimowe menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Wraz z nadchodzącą zimą uległo zmianie menu restauracji Milk&Co w Hotelu Radisson Blu Kraków. Nowe menu – wspólne dzieło Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego i jego zespołu, to w większości dania z ryb i owoców morza, produktów sezonowych i tych pozyskiwanych od lokalnych dostawców. W menu znalazły się zarówno sprawdzone potrawy, jak i nowości – w tym te przyrządzane na japońskim Teppanyaki.
Wypoczynek nad polskim morzem
Adv.
Kilka słów:
Planując urlop, co roku stajemy przed podobnymi dylematami i musimy podejmować decyzje, które sprawią, że nasz wypoczynek będzie jak najbardziej udany. Zastanawiamy się gdzie wyjechać, jaki nocleg wybrać, czy spędzić ten czas aktywnie albo wylegiwać się na plaży.
TARGI GASTRO-HOTEL KOŁOBRZEG
PR
Kilka słów:
Gastro – Hotel to najważniejsze targi regionalne odbywające się w miastach o wzmożonym ruchu turystycznym. Na kolejną edycję zaprosiliśmy w lutym do nadmorskiego Kołobrzegu.
Restauracyjny marketing mix dla zarządzających lokalami gastronomicznymi
PR
Kilka słów:
Organizator XVII Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro zapewnia szeroki wachlarz szkoleń z zakresu marketingu, promocji i budowania wizerunku lokalu. W trakcie pierwszych dwóch dni Targów odwiedzający będą mogli wziąć udział w warsztatach prowadzonych przez specjalistów z branży, a także wysłuchać porad i skorzystać z doświadczenia autorytetów kulinarnych, m.in. Marty Gessler, właścicielki warszawskiej Qchni Artystycznej.