Ta witryna wykorzystuje pliki cookies by zarządzać sesją użytkownika. Cookies używane są także do monitorowania statystyk strony, oraz zarządzania reklamami.
W kazdej chwili możesz wyłączyć cookies. Wyłączenie ciasteczek może spowodować nieprawidłowe działanie witryny. Więcej w naszej polityce prywatności.

Artykuł:

Wygraj lekcję gotowania w Radisson Blu Kraków

Napisany przez Radisson Blu Hotel, Kraków, dnia 2012-02-20 09:31:49

Krakowski hotel Radisson Blu organizuje konkurs dla smakoszy dobrego jedzenia. Do wygrania jest lekcja gotowania z Szefem Kuchni Stanisławem Bobowskim. Rozstrzygnięcie konkursu 29 lutego.

Konkurs odbywa się w aplikacji na profilu Facebook krakowskiego hotelu:
http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow?sk=app_187117647998431

Może w nim wziąć udział każdy kto posiada konto na tym popularnym portalu społecznościowym. Nagrodą główną jest fantastyczna lekcja gotowania dla dwóch osób w tematyce kuchni indyjskiej. „Spotkanie zorganizujemy na początku marca i odbędzie się ono w bardzo tajemniczym na co dzień miejscu – w naszej hotelowej kuchni. Wszystko co zostanie ugotowane, z satysfakcją wspólnie zjemy! – mówi z uśmiechem Stanisław Bobowski.

Aby wygrać indyjską lekcję gotowania z Szefem Kuchni pięciogwiazdkowego Radisson Blu w Krakowie wystarczy w aplikacji konkursowej w kilku zdaniach opisać swoją ulubioną potrawę. Wygra ta osoba, która najlepiej rozbudzi wyobraźnię innych i pod swoim uzasadnieniem zyska najwięcej głosów i pozytywnych komentarzy. Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi z końcem lutego.

Jak dodaje Bobowski – „marzec jest u nas miesiącem kuchni indyjskiej i chcielibyśmy większej liczbie osób w bardzo obrazowy sposób przybliżyć sztukę przyrządzania potraw z tej części świata. Dlatego lekcja gotowania, która jest nagrodą w konkursie zostanie przeprowadzona z udziałem naszej 'niespodzianki' – hinduskiego Szefa Kuchni".

Nagrodami w konkursie są również książki kucharskie Blu Mood Food, które krakowski Radisson przygotował we współpracy z innymi polskimi hotelami swojej sieci. Książki zawierają 54 przepisy, a są to: dania na co dzień, na specjalne okazje, dania polskie, desery, przekąski oraz koktajle.

***
Stanisław Bobowski do krakowskiego Radisson Blu trafił prosto z Wielkiej Brytanii. Przez kilka lat zajmował tam stanowisko Zastępcy Szefa Kuchni w hotelu Royal Bristol Marriott, a następnie, jako jedyny Polak w Anglii – stanowisko Szefa Kuchni hotelu Marriott w Swindon. Wcześniej przez 6 lat pracował na luksusowych statkach pasażerskich linii Princess Cruises, które na rejsy po całym świecie – od Alaski po Malediwy – zabierały nawet 2600 pasażerów.

W swojej kuchni stawia na:
Po pierwsze na klasykę najlepszych polskich smaków
Dania kuchni międzynarodowej sprowadzone na grunt polski
Tylko świeże produkty – zwłaszcza ryby i owoce morza
Estetykę podania


Użyte tagi: Radisson Blu Kraków, Kraków, hotele w Krakowie, noclegi w Krakowie, sale konferencyjne w Krakowie

Zobacz także:

Obiekty konferencyjne | Sale konferencyjne | Artykuły i Poradniki | Dodaj Obiekt/Salę | Reklama | Newsletter | Regulamin | Partnerzy | O nas / Kontakt

© 2011 - 2020 Aplit Wszelkie prawa zastrzeżone.