Artykuły i poradniki Sem:
Nowe kulinarne kreacje na sezon jesień/zima 2011 r.
PR
Kilka słów:
Janusz Korzyński, szef kuchni hotelu Westin zaprezentował nową kartę dań restauracji Fusion. W tym sezonie postawił na soczyste kolory (fioletowe ziemniaczki, salsa z mango) oraz szlachetne i delikatne dodatki (kaszmirowe curry, orientalny mus z marchewki „Masala Kafe”).
Hotel Puławska Residence otwarty
M-S-M
Kilka słów:
1 września 2011 trzygwiazdkowy warszawski hotel, zlokalizowany nieopodal skrzyżowania ulic Puławskiej i Pileckiego, przyjął pierwszych gości.
Konferencja „Event Manager – człowiek renesansu” na Targach Event 2011
PR
Kilka słów:
Aspekty prawne dotyczące organizacji eventów, praktyczne zastosowanie psychologii w pracy Event Managera oraz umiejętne radzenie sobie ze stresem podczas przygotowywania dużych wydarzeń to tylko część zagadnień, które zostaną omówione podczas konferencji „Event Manager – człowiek renesansu”, która odbędzie się 6 października podczas Targów Event 2011.
Konferencje nad morzem
PR
Kilka słów:
Konferencje nad morzem zawsze cieszyły się ogromną popularnością – w tym regionie znajduje się przecież wiele renomowanych obiektów i hoteli, a atrakcje turystyczne są dodatkowym magnesem dla uczestników.
Tour de Pologne – drużyny w czasie drugiego i trzeciego etapu wyścigu
Fujak Anna
Kilka słów:
angelo Hotel Katowice będzie bazą noclegową podczas tegorocznego 68. Tour de Pologne, który zaczyna się w niedzielę. Sześć drużyn kolarskich będzie nocowało w hotelu od 1 do 3 sierpnia, podczas drugiego i trzeciego etapu wyścigu.
LIPCOWY KONCERT POPLUDNIE ZE STRAUSSEM
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka
Kilka słów:
Muzeum Żup Krakowskich w ramach letniego cyklu „Popołudnie ze Straussem” zaprasza na drugi już koncert, który odbędzie się 31.07.2011 na dziedzińcu Zamku Żupnego o godz. 16.00.
Qubus Hotel Legnica partnerem Mistrzostw Świata w Łucznictwie
QUBUS HOTEL Legnica
Kilka słów:
W dniach 22 - 28 sierpnia w Legnicy odbędą się Mistrzostwa Świata w Łucznictwie Juniorów. W imprezie weźmie udział blisko 300 zawodników. Obsługę hotelową wydarzenia zapewnia sieć Qubus Hotel.
Centrum Konferencyjne Adgar Plaza rośnie w siłę. Czerwiec 2011 najlepszym miesiącem w historii.
Centrum Konferencyjne Adgar Plaza
Kilka słów:
Warszawa, 22 lipca 2011 r. – Miniony czerwiec był najlepszym miesiącem w półtorarocznej historii Centrum Konferencyjnego Adgar Plaza, jednego z najnowocześniejszych obiektów konferencyjnych w Warszawie, usytuowanego w dzielnicy biznesowej na Mokotowie. W ciągu 22 dni roboczych w centrum odbyło się 35 konferencji, wynajęto na nie 66 sal, a w zorganizowanych w nich wydarzeniach wzięło udział ponad 2 500 osób.
Stanisław Bobowski – nowy Szef Kuchni w Radisson Blu Kraków: „Nie lubię kompromisów”
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Od lipca tego roku hotel Radisson Blu w Krakowie ma nowego Szefa Kuchni. Został nim Stanisław Bobowski – doskonały kucharz z wieloletnim doświadczeniem. Jaki jest jego pomysł na kuchnię krakowskiego hotelu?