Artykuły i poradniki Sztuka:
Sezon turystyczny 2014 w wielickim muzeum
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka
Kilka słów:
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka zaprasza na rozpoczęcie nowego sezonu turystycznego w sobotę 5 kwietnia 2014 r. w godz. 9.00-15.30. W tym dniu będzie można zobaczyć nowe realizacje Muzeum:
Górnictwo w sztuce – sztuka w górnictwie
Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka
Kilka słów:
Wystawa „Górnictwo w sztuce – sztuka w górnictwie” zorganizowana przez Muzeum Żup Krakowskich i prezentowana w Zamku Żupnym w Wieliczce od 7 marca do 15 czerwca 2014 r. przedstawia w szerokim aspekcie dzieła sztuki związane z różnymi dziedzinami górnictwa m.in. solnego, węglowego, naftowego oraz kruszcowego.
Dziczyzna i Grzyby – jesienne przysmaki w Milk&Co
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Złota polska jesień to bogactwo dojrzałych owoców i warzyw w otoczeniu ciepłych barw różnokolorowych liści. Aromat suszonych grzybów i jabłek dojrzałych w słońcu wypełnia kuchenne zaplecza. Wraz z nadejściem października restauracja Milk&Co w Radisson Blu Hotel Kraków serwuje najlepsze dania jesieni przygotowane na bazie dziczyzny i grzybów.
Podsumowanie konferencji Marketing Miejsc Trendy 2013
PR
Kilka słów:
15 maja 2013 roku w Instytucie Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej we Wrocławiu zorganizowano konferencję Marketing Miejsc: Trendy 2013. Blisko 100 uczestników wysłuchało prelekcji poświęconych współczesnym formom promocji turystyki oraz roli marki lokalnej w promocji regionu.
Korporacyjna propaganda
Dulnik Karolina
Kilka słów:
Tak często postrzegane są komunikacja wewnętrzna i wartości firmowe. W Polsce częściowo stoją za tym poprzednie ustroje polityczno-gospodarcze, w których faktycznie zagrzewano do pracy "okrągłymi" hasłami. Tymczasem współcześnie nie o propagandę chodzi tylko o standardy, przewidywalność i poczucie bezpieczeństwa.
Festiwal Teo Vafidisa w trakcie Targów EuroGastro 2013
M-S-M
Kilka słów:
XVII Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to szansa dla młodych, utalentowanych kucharzy do sprawdzenia swoich umiejętności w konkursach towarzyszących VIII Festiwalowi Kuchni Greckiej oraz V Festiwalowi Carvingu. Oba wydarzenia odbędą się pierwszego dnia targów, tj. 20 marca 2013, w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c.
Gastro-Hotel- Ponad 20 edycji!
PR
Kilka słów:
To już kolejny rok podróży z Targami Gastro-Hotel po turystycznej mapie Polski i jak co roku zapraszamy do Kołobrzegu.
Gastro-Hotel w Mikołajkach
M-S-M
Kilka słów:
Na targach Gastro-Hotel w Mikołajkach 18 kwietnia – 20 kwietnia czeka na gastronomów i hotelarzy wiele ciekawych pokazów oraz szkoleń, m.in. dla menagerów, pokojowych, kelnerów, kierowników sali oraz kucharzy.
Kuchnia Mistrzów - Innowacyjne przedsięwzięcie Targów Gastro-Hotel
Gastro-Hotel
Kilka słów:
Do Kuchni Mistrzów na dyskusję o gastronomi, hotelarstwie i najnowszych trendach rynkowych przy wykwintnym poczęstunku zapraszamy wraz ze Stowarzyszeniem Kucharzy Kujaw i Pomorza wszystkich zawodowo związanych z branżą HoReCa, a zwłaszcza kucharzy, przedstawicieli organizacji kulinarnych, restauratorów oraz hotelarzy. „Kuchnia mistrzów” to doskonała platforma wymiany myśli, komunikacji i transakcji biznesowych. Zapraszamy!