Artykuły i poradniki Sztuka:
Jak cię widzą, tak cię piszą. Pomysły na hotelowe recepcje
WP
Kilka słów:
Opinia klienta na temat obiektu zależy od pierwszego wrażenia. Obskurna czy zaniedbana recepcja na wstępie zniechęci klienta. A przecież klient powinien poczuć się w hotelu jak w domu niemal, komfortowo i przyjemnie. Dlatego też do recepcji i jej pracowników należą specjalne zadania, związane z obsługą klienta.
Restauracja Milk&Co: Witamy w Meksyku
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W kwietniu restauracja Milk&Co w krakowskim hotelu Radisson Blu serwuje oryginalną kuchnię meksykańską – dokładnie taką jak w Meksyku, bez obcych dodatków. Można spróbować jej a la carte oraz w ramach piątkowego bufetu Surf&Turf.
Pomysł na biznes - stoisko z pamiątkami z wakacji
LH
Kilka słów:
Sprzedaż pamiątek w nadmorskich lub górskich kurortach to od lat bardzo dobrze prosperujący biznes. Kupowanie drobiazgów podczas letniego, czy zimowego wypoczynku jest w naszym kraju tak głęboko zakorzenione, że niektórzy bez kramów i małych sklepików nie wyobrażają sobie miejscowości turystycznej. Wakacyjne odprężenie i więcej wolnego czasu, sprawiają, że klienci są bardziej skłonni do zakupów.
Event biznesowy na miarę XXI wieku – atrakcyjne sposoby organizacji spotkań firmowych
Browar Lubicz
Kilka słów:
Organizacja spotkań firmowych to jedno z największych wyzwań, jakie stoją przed pracodawcą. Dawno już minęły czasy, kiedy to pracownicy firmy spotykali się w skromnej restauracji, a prezentacje dotyczące dotychczasowych osiągnięć, kolejnych projektów i wdrażanych innowacji przekazywane były na niewyraźnych kserokopiach.
Idealne miejsce na konferencję w Krakowie
WP
Kilka słów:
Organizacja konferencji jest czasochłonna. Pierwszy wybór, przed którym stoją organizatorzy, dotyczy miejscowości, gdzie odbędzie się spotkanie. Idealnie sprawdzają się duże miasta, takie jak Kraków. Dlaczego?
Hotelarze żegnają turystów i zapraszają klientów biznesowych.
M-S-M
Kilka słów:
To już pewne, tak dobrego sezonu wakacyjnego dawno nie było, pogoda dopisała, a wraz z nią i turyści. Już niedługo hotelarze podliczą zysk i można się spodziewać, że będzie on zadowalający.
Sztuka inwestowania i promocji obiektu hotelowego - szkolenia podczas Targów WorldHotel 2014
J Krzysiek
Kilka słów:
17 września br., tj. pierwszego dnia VII Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2014, odbędą się dwa szkolenia, które poprowadzą eksperci Akademii Hotelarza oraz firmy doradczej Horwath HTL. Tematyka obejmie „Efektywne inwestowanie w obiekt hotelowy” oraz „Promocję hotelu 2014/2015 - trendy i prognozy”.
W poszukiwaniu nowych doznań kulinarnych
WP
Kilka słów:
Człowiek poszukiwanie nowych doznań ma wpisane w swoją naturę. Staje się coraz bardziej świadomym i coraz bardziej wymagającym konsumentem. Szuka nowych sposobów na wyrażanie siebie i tego, co staje się dziełem jego rąk. Dotyczy to także sztuki kulinarnej, która w dobie nowoczesnych technologii i mody na fast foody wydawałoby się, że przeżywa trudne chwile. W praktyce jednak nie do końca tak jest. Bo piękno potrafi się wybronić. Tym bardziej, gdy są ludzie, dla których sztuka jest sensem życia.
Nowoczesne dodatki dla hoteli
M-S-M
Kilka słów:
Hotelowy majstersztyk polega na tym, że nawet te elementy, które pozornie nie powinny rzucać się w oczy są widoczne i świadczą o drobiazgowym podejściu do wyposażenia obiektu. Te małe smaczki i drobne niuanse powodują, że hotel ma klasę bez względu na ilość przyznanych gwiazdek.
Wakacyjne menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Z pierwszym dniem czerwca w restauracji Milk&Co krakowskiego hotelu Radisson Blu pojawiło się nowe menu. Szef Kuchni Stanisław Bobowski zawarł w karcie potrawy z świeżych, kolorowych produktów od lokalnych dostawców. W menu znalazły się dania klasyczne, tradycyjne, jest także sporo nowości i nietypowych aranżacji.