Artykuły i poradniki Menu:
Pierwsza w Polsce charytatywna licytacja dań kulinarnych szefów kuchni sieci Starwood na rzecz fundacji Orimari
Sheraton Grand ***** Krakow
Kilka słów:
W piątek 13 listopada 2009 r., w Sali Balowej warszawskiego hotelu Sheraton, odbyła się pierwsza w Polsce charytatywna aukcja kulinarnych dzieł sztuki szefów kuchni hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie oraz The Westin Warsaw i Le Meridien Bristol na rzecz Fundacji ORIMARI. Najdroższe danie przygotowane przez szefów kuchni hotelu The Westin Warsaw osiągnęło zawrotną kwotę 12 000 PLN.
Premiera Grands Vins Mercure - nowej Karty Wielkich Win w hotelach tej marki.
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Hotele Mercure w Polsce wprowadziły w listopadzie nową kartę win Grands Vins Mercure. Tym razem klienci będą mieli do wyboru 15, a nie jak dotychczas 12 rodzajów tego szlachetnego trunku w bardzo atrakcyjnych cenach. Jest to jedyna w kraju karta, w której wina podzielono ze względu na smak.
Konferencja „Eco innowacje w budownictwie i zarządzaniu obiektami turystycznymi
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Firma Primavera PR&Events, specjalizująca się w organizacji ekologicznych eventów i tworzeniu „zielonego PR-u”, organizuje 5 listopada br., podczas targów Targów WorldHotel 2009 w Warszawie , bezpłatną konferencję „Eco innowacje w budownictwie i zarządzaniu obiektami turystycznymi i konferencyjnymi”.
Nowe menu restauracji SomePlace Else w warszawskim hotelu Sheraton
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Warszawa, 21 października 2009 r. - Od dziś restauracja SomePlace Else w warszawskim Sheratonie będzie oferować nową, jesienno - zimową kartę dań, która rozgrzeje nawet największych zmarźluchów.
Targi Event - podsumowanie
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Właśnie takich targów potrzebowała branża – to główna myśl, która nasuwa się po pierwszych Targach Technologii i Usług dla Koncertów, Eventów i Kongresów Event, które odbyły się w dniach 6-8 października 2009 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Wzięło w nich udział 85 wystawców oraz 2665 zwiedzających.
Sushi i japońska whisky…? Połączenie pełne harmonii już do spróbowania w restauracji The Oriental w hotelu Sheraton Warsaw
Sheraton Warsaw Hotel
Kilka słów:
Warszawa, 8 października 2009 r. – W październiku szef kuchni restauracji The Oriental łączy na talerzu smaki Japonii. Inspiracją stała się japońska whiskey, która znakomicie wydobywa smak potraw – zwłaszcza sushi.
Eko-hotel na Mazurach
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Od energooszczędnych żarówek po własną oczyszczalnię ścieków i stację uzdatniania wody… Młyn Klekotki resort & spa, kameralny hotel położony w zachodniej części Mazur, inwestuje w rozwiązania technologiczne z myślą o zachowaniu nieskażonej przyrody i bogactw naturalnych regionu.
Kwiaty na talerzu. Restauracja Fusion przedłuża lato
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Oryginalne połączenie kuchni fusion z kwiatami jadalnymi to nowa propozycja szefa kuchni hotelu Westin – Janusza Korzyńskiego. Lawenda, orchidea, roże – to tylko niektóre składniki nowego menu. Kulinarno – kwiatowe kompozycje będą serwowane w restauracji Fusion przez dwa tygodnie.
Projektory na szkolenia, konferencje – nowa generacja
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Nadchodzą projektory nowej generacji. Cieszą nie tylko ze względu na estetyczny, ekskluzywny design, ale przede wszystkim zachęcają jakością i rozwiązaniami, które swego czasu zdawały się być nie do zdobycia.
Zorganizuj spotkanie przyjazne środowisku
Sheraton Grand ***** Krakow
Kilka słów:
Starwood wprowadza zielony pakiet konferencyjny Sieć hoteli Starwood Hotels & Resorts w Polsce wprowadza pakiet „Zielona Konferencja”. Od dzisiaj w pięciu hotelach sieci Starwood goście będą mogli zorganizować konferencje, czy spotkanie biznesowe, które od początku do końca będzie miało na względzie ochronę środowiska.