Artykuły i poradniki Menu:
Śniadanie SuperFoods w hotelu The Westin Warsaw
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Porcja energii na cały dzień Zdrowe i pożywne odżywianie nie musi oznaczać diety. Wiedzą o tym szefowie kuchni hotelu The Westin Warsaw, którzy właśnie wprowadzili śniadanie SuperFoods. Koncepcja SuperFoods to łączenie poszczególnych produktów w ten sposób, aby razem gwarantowały jak najwyższą wartość odżywczą.
Gdańsk: Qubus Hotel otwarty
Qubus Hotel Gdańsk
Kilka słów:
18 czerwca, punktualnie o godzinie 18.45 oficjalnie otwarto trzynasty obiekt sieci Qubus Hotel. Na zorganizowanym z tej okazji bankiecie bawiło się w Gdańsku ponad trzysta osób.
Agencje cateringowe czyli profesjonalna obsługa każdej imprezy
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Catering to dynamicznie rozwijająca się branża mająca szerokie perspektywy. W ostatnim czasie popularne są usługi cateringowe ze względu na przystępną cenę oraz ich dużą mobilność, gdyż catering umożliwia serwowanie posiłków praktycznie w każdym miejscu i czasie.
Walentynkowe podróże
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Walentynki podobnie jak Halloween spotykają się z krytyką ze strony części społeczeństwa w Polsce. Część z nas traktuje je jako kolejne zapożyczenie i amerykanizm, część natomiast jako doskonałą okazję do żarliwego wyznawania miłości. Zimna pora roku, a spragnionych gorącej miłości serc nie brakuje. To dla nich czas Walentynek staje się magicznym momentem na sentymentalne wyznania wśród blasku świec, w takt romantycznej muzyki.
Hotel przyjazny dziecku w czasie zabawy Sylwestrowej
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Rodzice chcą się bawić w noc Sylwestrową!!! Także ci rodzice, którzy mają małe dzieci w wieku od 1 do 5 roku życia, bo tym ze starszymi dziećmi jest już łatwiej znaleźć hotel przyjazny ich pociechom.
Dobre miejsce na Wigilię Firmową – przygotowanie uroczystości
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Świąteczna Kolacja przy świecach, często w uroczej atmosferze, w blasku jarzących się choinkowych ozdób, w nastroju kolęd, wśród najbliższych. To scenariusz typowej Wigilii w naszych domach, jednak coraz częściej w miejscach naszej pracy pojawia się także pomysł na spędzenie uroczystej Wigilii wśród pracodawców i współpracowników.
e-TRAVEL FORUM 2009 - Międzynarodowa Konferencja 27-28 stycznia 2009, Warszawa
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
To już druga edycja konferencji poświęconej zagadnieniom e-commerce dla branży turystycznej. e-Travel Forum 2009 dzieli się spostrzeżeniami, prezentuje osiągnięcia największych graczy na środkowoeuropejskim rynku i skupia uwagę wszystkich zainteresowanych marketingiem internetowym w turystyce. Zapoznaj się z najlepszymi praktykami z branży, posłuchaj przedstawicieli międzynarodowych firm, którzy podzielą się z uczestnikami konferencji swoją wiedzą i doświadczeniem. Skorzystaj z okazji wzięcia udziału w międzynarodowym forum dla profesjonalistów zajmujących się turystyką.
Konferencje w trzecim tysiącleciu
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Kiedy wybieramy miejsce na konferencję na ogół mamy już ogólny obraz swoich wymagań co do lokalizacji, cateringu i zakwaterowania. Jednak w świecie biznesu technologia zastępuje normalne znane powszechnie procesy zmierzając do unowocześnienia. Czy w związku z tym możemy spodziewać się, że tradycyjne konferencje w budynkach zostaną wyparte przez te organizowane w sieci?
XV Międzynarodowe Targi Turystyczne TT Warsaw Tour & Travel
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Już 20 października 2007 roku rozpoczną się w Warszawie XV Międzynarodowe Targi Turystyczne TT Warsaw Tour & Travel. Celem Targów jest zaprezentowanie oferty turystycznej krajów i regionów z całego świata, a także szeroka promocja potencjału turystycznego Polski na arenie międzynarodowej. Każdej edycji wydarzenia towarzyszą spotkania branżowe: konferencje, warsztaty, seminaria i prezentacje krajów.
Ważne jest nie to co serwujesz ale jak to zrobisz!!
www.e-konferencje.pl
Kilka słów:
Spójrzmy prawdzie w oczy – czasem niewiele można zrobić, z jakością jedzenia lub choćby drinka serwowanego podczas spotkania firmowego lub na konferencji biznesowej. Barierami, które najczęściej napotyka szef kuchni są zazwyczaj koszty lub szczegółowe wskazówki gospodarza sali konferencyjnej, co do finansów przeznaczonych na daną potrawę.