Artykuły i poradniki Potrawy:
Sale konferencyjne w Poznaniu
J Krzysiek
Kilka słów:
Przedstawiamy propozycje na konferencje w Poznaniu
Sale konferencyjne w Łodzi
J Krzysiek
Kilka słów:
Zapraszamy do zapoznania się z propozycjami sal konferencyjnych, które można wynająć w Łodzi.
Sale konferencyjne w Warszawie
J Krzysiek
Kilka słów:
Zapraszamy do zapoznania się z propozycjami ciekawych sal konferencyjnych w Warszawie.
Sprawozdanie: V Europejskie Targi Produktów Regionalnych 2014
J Krzysiek
Kilka słów:
W dniach: 10-17 sierpnia 2014 r. na Dolnej Równi Krupowej odbyły się : V Europejskie Targi Produktów Regionalnych
W poszukiwaniu nowych doznań kulinarnych
WP
Kilka słów:
Człowiek poszukiwanie nowych doznań ma wpisane w swoją naturę. Staje się coraz bardziej świadomym i coraz bardziej wymagającym konsumentem. Szuka nowych sposobów na wyrażanie siebie i tego, co staje się dziełem jego rąk. Dotyczy to także sztuki kulinarnej, która w dobie nowoczesnych technologii i mody na fast foody wydawałoby się, że przeżywa trudne chwile. W praktyce jednak nie do końca tak jest. Bo piękno potrafi się wybronić. Tym bardziej, gdy są ludzie, dla których sztuka jest sensem życia.
V Europejskie Targi Produktów Regionalnych
M-S-M
Kilka słów:
Czym są Europejskie Targi Produktów Regionalnych?
Grillowe przysmaki w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W czerwcu w bufecie Surf&Turf restauracji Milk&Co zagoszczą znakomite potrawy z soczystych truskawek i wspaniałe grillowane dania. Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków szczególnie poleca polski sezonowany antrykot oraz ryby i owoce morza we wspaniałych aranżacjach.
Wakacyjne menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Z pierwszym dniem czerwca w restauracji Milk&Co krakowskiego hotelu Radisson Blu pojawiło się nowe menu. Szef Kuchni Stanisław Bobowski zawarł w karcie potrawy z świeżych, kolorowych produktów od lokalnych dostawców. W menu znalazły się dania klasyczne, tradycyjne, jest także sporo nowości i nietypowych aranżacji.
Nowoczesne technologie w gastronomii
A
Kilka słów:
Nie tylko w nowoczesnych firmach informatycznych i komputerowych w zastosowaniu są nowoczesne technologie i programy ułatwiające dokonywanie obowiązków zawodowych. Również i w innych branżach działalności gospodarczej, które na pozór mogą w ogóle nie być związane z informatyką i cyfryzacją, można zastosować z powodzeniem dedykowane oprogramowanie komputerowe. Najlepszym tego przykładem jest gastronomia.
Szparagowe królestwo w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W maju w bufecie Surf&Turf krakowskiego hotelu Radisson Blu serwowane będą szparagi. Te niezwykle zdrowe warzywa smakują wspaniale w towarzystwie mięs, ryb, z sosem, grillowane, smażone czy gotowane – Stanisław Bobowski Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków przyrządzi je na wszystkie najsmaczniejsze sposoby.