Artykuły i poradniki Potrawy:
Pikantne Indie w sercu Krakowa
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W kwietniu w bufecie Surf&Turf krakowskiego Radisson Blu Hotel królować będzie kuchnia indyjska. Znakomite dania, orientalne przyprawy, oryginalne składniki, świeże ryby i owoce morza to recepta na udaną indyjską kolację.
Tradycyjne i współczesne świętowanie Wielkanocy
M-S-M
Kilka słów:
To najstarsze i najważniejsze święto chrześcijańskie, które przez ostatnie kilka/kilkanaście lat zmieniło swoje oblicze w naszym kraju. Jak było kiedyś, a jak jest teraz?
Manor House SPA otwarte na wegan – menu i zabiegi Studia Odnowy dostosowane do filozofii wegańskiej
Manor House SPA**** - Pałac Odrowążów*****
Kilka słów:
Wraz ze wzrostem świadomości społecznej dotyczącej wpływu odżywiania na zdrowie, powiększa się w Polsce grupa wegetarian i wegan. Jest to jednak wciąż mniejszość, jak odnaleźć się podczas wyjazdu, gdy nie jemy mięsa? Na to zapotrzebowanie odpowiada Manor House SPA. Od zawsze panuje tu filozofia holistycznego podejścia do człowieka, teraz została ona wzbogacona o wegetariańskie i wegańskie menu oraz zabiegi.
Marzec na ostro, czyli smak Meksyku w Radisson Blu Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kuchnia meksykańska jest ogromnie zróżnicowana i nie bez przyczyny mówi się, że należy do najbardziej urozmaiconych na świecie. Tym bardziej warto skosztować jej oryginalnych przysmaków serwowanych w ramach bufetu Surf&Turf w Radisson Blu Hotel Kraków. Jedno jest pewne – będzie ostro!
Wiedza ekspertów z SGGW dla branży HoReCa
M-S-M
Kilka słów:
Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 chętni mogą wziąć udział w nieodpłatnej branżowej konferencji pt. „Gastronomia – nowe trendy i koncepty”. Poprowadzą ją eksperci z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Spotkanie odbędzie się pierwszego dnia targów, tj. 26 marca br., w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Nadchodzi turystyczne show w Hali Stulecia!
J Krzysiek
Kilka słów:
Podczas szóstej edycji Międzynarodowych Targów Turystycznych WROCŁAW 2014 stawiamy na fotografię podróżniczą i podróże z dziećmi. Wystawcy, jak co roku, dopisali – poznamy ofertę zarówno krajową, jak i zagraniczną. Tegorocznymi gośćmi specjalnymi będą fotograf Jacek Bonecki oraz Anna i Krzysztof Kobusowie wraz z dziećmi.
Uczta polskich smaków w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
W styczniu w ramach Bufetu Surf&Turf w hotelu Radisson Blu Kraków gości zaskoczy regionalna kuchnia polska. Na talerzach zagoszczą przysmaki podhalańskie, podkarpackie, lubelskie, wielkopolskie i inne. To dobra okazja by w jednym miejscu skosztować potraw i lokalnych przysmaków znajdujących się w kanonie kulinarnym tak wielu zakątków kraju.
Zimowe menu w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Wraz z nadchodzącą zimą uległo zmianie menu restauracji Milk&Co w Hotelu Radisson Blu Kraków. Nowe menu – wspólne dzieło Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego i jego zespołu, to w większości dania z ryb i owoców morza, produktów sezonowych i tych pozyskiwanych od lokalnych dostawców. W menu znalazły się zarówno sprawdzone potrawy, jak i nowości – w tym te przyrządzane na japońskim Teppanyaki.
Tajemnice tajskiej kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków
Radisson Blu Hotel, Kraków
Kilka słów:
Kto spróbuje ten polubi. Dlaczego kuchnia tajska tak łatwo zdobywa nasze serca i podniebienia? Do rozwikłania zagadki w czym tkwi jej sekret i tajemnica zaprasza Radisson Blu hotel Kraków, który w ramach listopadowego bufetu Surf&Turf serwuje w swojej restauracji najlepsze smakołyki tego kraju.
Jesienne konferencje i imprezy dla firm
Michalska Małgorzata
Kilka słów:
Jesienne konferencje w połączeniu z wydarzeniami rozrywkowymi to trend panujący już od kilku lat i dobrze, bo nasz krajowy, chłodny klimat w połączeniu ze spotkaniami biznesowymi aż prosi się o umiejętne podkręcenie odczuwanej temperatury. Jakie są na to sposoby?